הסברים על מושג תלות
“תלות היא אחת הסיבות העיקריות לחוסר העצמאות האנושית שלכם, הן ככלל והן כפרט, התלות מונעת מכם הסתכלות פנימית, לקיחת אחריות ושמחה. כאשר קיימת בכם תלות חיצונית אתם הופכים להיות מונעים על ידי הסביבה. אתם עוצרים בכם את העוצמה והכוח הפנימי. כל זמן שהתלות היא כוח מזין לא תוכלו למצוא שלווה אמיתית. השלווה תהיה מופרת על ידי אותו גורם תלותי חיצוני לכם.
לימודי רוחניות
בתהליך הרוחני, בעל עוצמה נכונה, יש חשיבות רבה בשחרור התלות. הבעיה העיקרית היא כי אינכם יודעים במה אתם תלויים. הקושי הוא לגלות את נקודות התלות שלכם. לתלות יש גוונים וצבעים רבים, איכויות חמקמקות שאינן נראות לעין, בעיקר אם אתם עוטפים את אותן נקודות תלות בהצדקות ותירוצים כדי להשאיר אותן בתוככם. ערוצי התלות רבים הם.
בין אם מדובר בתלות באנשים כגון: ילדים, הורים, בן זוג, חברים, ובין אם מדובר בתלות בדפוסי מחשבה ואמונות שאינם תומכים בכם. דפוסים שאינכם משחררים ועדין נתלים בהם בגלל חינוך, בגלל דפוסי החברה או בגלל אילוצי שווא, שבגללם אינכם מאמינים כי יכולים אתם לשחרר את התלות. גם היאחזות בחומר היא תלות, כפי שאמרנו לכם בעבר. אתם יכולים ליצור תלות גם בתהליך הרוחני,עד כמה שיראה מוזר הדבר.
גם היאחזות אובססיבית לעשייה רוחנית יוצרת תלות, לכן, גם בתהליך הרוחני עליכם להרפות בעיסוק יתר. ההבדל מאוד עדין בין תמיכה רוחנית לתלות מגבילה, רק בכנות אמיתית תדעו מה מזין אתכם ומה עוצר אתכם. בשניהם קיימת איכות שווה אך השפעה שונה לגמרי, בין הרחבה רוחנית לעצירה רוחנית.
תקשור ככלי רוחני
דוגמה : תקשור הוא כלי עוצמתי ביותר להתפתחות רוחנית, אך, הוא יכול להפוך לכלי מגביל ביותר אם תהיו תלויים בו, אם לא תיקחו סיכונים ואחריות, אם לא תתמודדו עם החיים. גם קורסים יכולים להיות מרחיבי דעת,אך היזהרו לא להפוך אותם ממרחיבי דעת לאובססיה “רוחנית”, להתעסקות מתישה שיותר אינה תורמת לכם. אל תתלו במורים, ברעיונות, באמונות ללא ביקורת מתמדת. בדקו עד כמה הדברים נכונים לכם בכל רגע נתון. זכרו תמיד כי העוצמה היא בכם.
דוגמא קיצונית ביותר לשימוש רוחני אם תרגום תלותי הוא הפולחן הדתי. פונדמנטליזם, קנאות דתי, כפי שהיא מתבטאת כיום (לא רק באסלם לדוגמא אלא, גם ביהדות). לא שיש בדת פסול, אך, אם תהפכו אותה לתלות במסגרת כובלת וחסרת חשיבה אינדיבידואלית, אתם יוצרים תלות דתית באמתלה רוחנית.
זוהי תלות לכל דבר, תלות שאינה תורמת אלא מגבילה אתכם. אנחנו יודעים כי התלות נוסחת בכם בטחון, אותו בטחון יוצר בכם שקט פנימי, אך, השקט הוא לא שקט אמיתי, הוא שקט מדומה המרחיק אתכם מהאמת ויוצר פירוד וניתוק עצמי. רק בניתוק התלות, באמת ובכנות, יתגלה כוח התודעה.
גילוי כח התודעה
רק בשליטה בכוח התודעה תמצאו את השקט האמיתי, שקט שאינו תלוי בדבר, אלא רק בכם. שחררו את הפחד מהחופש, שחררו את הצורך בתלות, הבינו כי כל עשייה חיצונית מונעת מכם להתחבר לכוח תודעתי. אפשרו לכוח התודעה שלכם להתחזק. היו אמיצים וכנים. היו ברוכים.
מה לגבי עקרונות וערכים בסיסיים שמאמינים בהם, כמו יושר, כנות, שוויון, אמונות בסיסיות שאנו חיים לפיהם?
תשובה: אתם צריכים לבדוק בכל פעם אם העשייה הפיזית שלכם נעשית מתוך כנות וחשיבה נעלה שלכם או שהיא נעשית מתוך מוסכמה קולקטיבית, חברתית, תרבותית, רחבה יותר. עליכם לבדוק כל פעם האם המושגים והאמונות הללו נכונות לכם, אל תקבלו אותם כמובנים מאליהם.
כנות ויושר כמו שאמרת הם מושגים כלליים, במציאות עליכם לבדוק כל פעם לפי הסיטואציה, המצב מה נכון לכם לעשות. הרבה פעמים בשם הכנות והיושר כביכול אנשים עושים הרבה טעויות, יוצרים הרבה כאב ועצב בעולם, יוצרים בתוכם הרבה פגיעות. כל מושג “חיצוני” משתנה כל הזמן.
לכם הם נראים אבסולוטיים אך למעשה הם יחסיים כל הזמן. האחריות שלכם היא לבדוק בכל סיטואציה מה מידת האמת, עד כמה היא נכונה. אין מושגים אבסולוטיים בתוך המציאות, הם תמיד יחסיים. תאמינו בעקרונות הכלליים, אך בחיים תבדקו כל מקרה לגופו.
לדוגמא המושג “כנות” – ישנם מקרים שכנות יתר לא תהיה נכונה עבורכם. המינונים והדקויות תלויים בכם. הרבה פעמים אנשים בשם הכנות הורגים אחד את השני. כמה פעמים בשם ה”מוסר” האנושות יצרה כאב וסבל, אפילו היום, אפילו ברגע זה.
בדקו בכל פעם עם עצמכם היכן המושגים הללו פוגשים אתכם. היו אחראים לבחירות שלכם. רק אתם תתנו יום אחד את הדין על הבחירות שלכם בחיים. היו ברוכים ומבורכים. היו אמיתיים עם עצמכם. האמינו כי בורכתם. ברוכים אתם”.