פאנג שוואי כדרך חיים
טיפים לטיהור הבית עפ”י תורת הפאנג שוואי
מאת: רותי בן אריה יועצת ומדריכת ‘פאנג שווי’ בכירה
בלב אחת משכונותיה של העיר מודיעין ממוקם לו בית רגיל למראה…חניה צמודה, גרם מדרגות המוביל לכניסת הבית.
דלת הכניסה, על אף המבנה ה”סטנדרטי”, מנתקת אותנו מן הסביבה והשגרה ומכניסה אותנו ב”זבנג” לתוך מסע, רגוע וקסום ברחבי העולם.
דלת הכניסה, צבועה בצבע כחול ומעוטרת בסמלים וברכות טיבטיות. מעל למשקוף הבית, בנוסף למזוזה, מתנוססת מראת בגואה לנטרול אנרגיות שליליות.
הבית שבתמונה שייך לבני הזוג בן אריה שביקשו לשלב פריטים ומזכרות שאספו בטיוליהם הרבים ברחבי העולם.
בני הזוג וילדיהם יצאו מדי תקופה כשם מצוידים בנעלי הליכה טובים, תרמילים, שקי שינה, מחבתות וסירים, גזיה ומגבת אחת. וכך בטור אופקי, מצוידים היטב, צעדו כשהאב מוביל עם מפה בידו, האם רותי עם ספר טיולים, הבן- שריאל האחראי שבחבורה ותום משתרך מאות מטרים מאחור סוחב על גבו תרמיל, סוחב ומקטר ולא מבין “איך אפשר ליהנות מכאלה חורים…?!”
הבית משלב בתוכו יצירות אומנות ייחודיות של רותי (ציירת, פסלת ומשוררת), צילומים מדהימים ממסעותיה של המשפחה, פסלים ופריטים ייחודיים ומזכרות מהטיולים המשותפים ברחבי העולם. כל אלה מקשטים את חלל הבית ויוצרים מרקם קסום ואוירה מיוחדת הלוקחת את המתבונן ל”מסע עולמי”.
רותי בן אריה העוסקת בהוראת תחומי המיסטיקה, מדריכה ויועצת ל’פאנג שווי’ בכירה שאת השכלתה רכשה בין היתר בחו”ל מסבירה כי הבית מעוצב ומתוכנן עלפי תורת ה’פאנג שווי’.
התכנון והפריטים הממלאים את חלל הבית מוצאים את מקומם בזה אחר זה לאחר חישובים מורכבים ומדידות באמצעות מצפן.
רותי מסבירה כי לכל חפץ בחלל הבית עשויה להיות השפעה על איכות החיים ולכן חשוב מאוד לסדר את הבית בהתאם לזרימה האנרגטית ובהתאם לדיירי הבית.
אבנר, אב המשפחה, מאמין נלהב הנוהג להתייעץ עם רותי בכל נושא: כל כניסה למשרד חדש חייבת להיות מלווה בייעוץ של רותי: היכן למקם את המנהלים, שולחנות עבודה, זוויות ישיבה, תמונות עציצים ועוד.
אבנר מספר כי קיים קושי מהותי בהסבר התופעה: “…איש עסקים רציונאלי עם רגליים על הקרקע יתקשה להבין כי תזוזה של שולחן, עציץ או חפץ בחדר עשויים לשנות את עתיד העסק שלו. בשנים הראשונות היה לי קשה להודות ופרשתי את התוצאות המפתיעות באופן שהיה נוח לי לפרשן, אך כיום ברור לי באופן חד משמעי כי קיים קשר מוכח בעניין”.
חדרי המגורים והסלון צבועים במגוון צבעים וכל צבע מותאם לאזור ולמקומו בחלל הבית. פאנג שוואי לטיהור הבית.
באחת מפינות הסלון, במקום טלוויזיה, מונחות להן שלוש קעריות מצוירות שנרכשו באחד מהטיולים של המשפחה בכל קערה תכולה אחרת: באחת אורז, בשנייה מים, ובשלישית מלח
לטענת רותי הקערות מיועדות לטיהור אנרגטי של הבית ונועדו לספק יציבות ושקט בחייהם של דיירי הבית.
ג’ני הקטנה (4.5) נוהגת לאסוף כמה גרגירי מלח ואותם בשקט ובזהירות היא מעבירה לקערת המים. כשהיא “נתפסת” על ידי אמה היא זוכה להרצאה והסבר הנוגע לחשיבות הקעריות והצורך להפריד בין המים, המלח והאורז.
כל פינה בבית מטופחת ומיוחדת אפילו השהייה בחדר השירותים מפתיעה ומרתקת כל מבקר. על גבי דלת הכניסה מוצמדת מראה עגולה שנועדה למנוע כניסה ובריחה של אנרגיה חיובית.
קירות השירותים צבועים כחול כהה ועליהם מתנוססות תמונות צבעוניות של דמויות מחייכות מטיולי המשפחה במזרח, על גב הכיור בתוך קערות פזורות להן אבנים קטנות.
מן הקיר האחורי משתלשלים להם שרוולי בדים רקומים בשלל צבעים ומאחת פינות התקרה יורדת לה ספירלה בצבע כחול. בתוך החלל אביזרי נוי נוספים שללא ספק הופכים את חווית השירותים לחוויה שונה במקצת ואף מעניינת.
תזוזות, שינויים קלים, ואי הקפדה על כללי ‘הפאנג שווי’ עשויים להביא ל”בריחה” של הצלחה, כסף ועוד ולכן חדר קטן זה שרובנו אינם מייחסים לו חשיבות דורש תשומת לב מיוחדת.
העלייה אל קומת המגורים מקושטת אף היא במזכרות מן הטיול בטיבט. קומת המגורים כוללת חדר שינה להורים, שני חדרי שינה לילדים וחדר עבודה.
בדומה למנזרים נידחים בטיבט מעוטרים הכניסות לחדרים “בבורדרים” צבעוניים המשרים אווירה של כניסה למקום חשוב. אהבה, תשומת לב והרבה יצירתיות הופכים כל חדר מחדר סטנדרטי לחדר מיוחד במינו.
בצידו המערבי של הבית ממוקם מרכז רוחני ‘באהבה’ בו מועברים מדי ערב קורסים ייחודיים כמו: ‘פאנג שווי’, ‘הרמוניה’, ‘רייקי’, ‘סייקם’, ‘שחזור גלגולים’ ‘תקשור’, סדנאות להעשרת הזוגיות ועוד.
המרכז מעוצב כחדר “שנטי” עם ספות, כריות ושטיחים צבעוניים המסייעים להכניס את התלמידים לאווירה של רוגע ורוחניות.
חדר פנימי בתוך המרכז משמש כחדר טיפולים קסום ומרגיע המשמש את רותי בטיפולים הייחודיים אותם היא מספקת.
שילוב עבודות היצירה- תמונות, צילומים ופסלים, המזכרות מן הטיולים הרבים של באי הבית יחד עם עיצובו ברוח ה’פאנג שווי’ משרים אווירה מעניינת, מסקרנת המשלבת את קסמי המזרח. יצירות אמנות, צילומי דמויות מרהיבים וחפצי אומנות נדירים המוצבים זה לצד זה בהרמוניה מלאה על פי תורת ה’פאנג שווי’.
עתיד להתפרסם במגזין ‘חיים בסטייל’ בחודש פברואר